YOUNG VALLEY – YOUNG VALLEY

De derde nieuwe plaat die afkomstig is uit de koker van de zeer actieve ‘Dial Back Sound’-studio in Water Valley, Mississippi en die we hier voor u wat nader mogen toelichten is het album “Young Valley” van de gelijknamige Alt.Country- en Southern Rock-muziek spelende formatie uit Jackson, Mississippi.

De kernleden van de groep ‘Young Valley’ zijn de tweelingbroers Zach en Dylan Lovett die beiden zingen en op gitaren spelen, aangevuld met drummer Spencer Thomas en bassist Ethan Frink. Verder staan ook pianist en violist Phill Thompson en pedal steel en elektrische gitaarspeler Kell Kellum mee op het podium bij de optredens van deze vrolijke zeskoppige bende muzikanten.

Er zijn bij enkele nummers op dit nieuwe album ook gastmuzikanten te horen. Zo zingt Anne Freeman mee bij het liedje “Precious Thing” en speelt Tim Glenn op mondharmonica bij de song “Cool Blue Patience”. Studio-eigenaar, opname-ingenieur en albumproducer Bronson Tew draagt ook zijn instrumentale steentje bij op contrabas in het afsluitende nummer “The Least That We Can Do”, een absolute parel van een song die het verdient om snel tot klassieker uit te groeien.

Tien door de Lovett-broers en Spencer Thomas gecomponeerde nummers staan er op “Young Valley”, songs die variëren tussen traditionele country en zuiders getinte rock’n’roll, net zoals op het album “No Filter”, de in 2014 verschenen debuutplaat van deze groep. Wat ons meteen is opgevallen bij de beluistering van de nieuwe plaat is de bijzondere aandacht die de band besteedt aan een mooie melodie onder hun songs. Al van bij de openingstrack “Burnt Out” is het meteen raak qua melodieuze klanken, knappe songteksten en direct aansprekende, gevoelige vocalen van Zach Lovett.

De kwaliteit van de songs staat zeker helemaal centraal voor deze ietwat op ‘The Band’ en ‘The Eagles’ lijkende formatie, getuige daarvan de zachtjes rockende nummers “Hang Me”, “Hope It Kills You”, “Cool Blue Patience” en “Howlin’”. Ook in de alt.country-ballads “Precious Thing”, “Song For Darlin’”, tearjerker “Without You” en het heerlijke “Til I Cross Your Mind” (zie video) wordt de luisteraar meegezogen in de wonderbare wereld van ‘Young Valley’.

Deze band heeft dus nog maar twee volwaardige albums op hun palmares staan, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat we in de volgende jaren nog veel meer wonderlijk mooie liedjes van ‘Young Valley’ zullen mogen verwelkomen. Hun tweede album is alvast een fantastische topplaat geworden, één die tot de beste van dit jaar zal gaan behoren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Dial Back Sound

Distr.: Sonic RendezVous

video